Gisèle Halimi sa narodila v Goulette v Tunisku v roku 1927 a zomrela v júli minulého roku v Paríži. Advokátka, militantná feministka a francúzsko-tuniská politička, zastávala rôzne funkcie v UNESCU a v OSN. Jej odkaz zostáva aktuálny aj v súčasnosti vďaka relevantosti jej snaženia.

V oblasti gastronómie bola expertkou na prípravu kuskusu, jej obľúbeného jedla. Jej priatelia si naozaj mohli pochutnať na jej kuskuse alebo na jej preslávenej čokoládovej pene. Raz sa vyjadrila: « Ľudia sú ako stromy pomarančovníka. Musia si vybrať to, čo im v živote pomáha, to vďaka čomu rozkvitnú ».

Podujatie

Kedy: nedeľa 21. marca, od 15h do 17h
Kde: naživo cez Zoom

Pridajte sa na videohovor s francúzskym šéfkuchárom Paulom, milovníkom francúzskej kuchyne, ktorý vás za 2 hodiny naučí pripraviť vynikajúci kuskus.

Nezabudnite si vopred zakúpiť suroviny na prípravu tohto receptu. (pre 4 osoby):

  • 400 g jahňaciny (môže byť nahradená guličkami z hovädzieho mäsa, napríklad Köttbullar z Lidla)
  • 200 g kuskusu z tvrdej pšenice
  • 4 kuracie stehná
  • 4 štipľavé klobásy
  • 1 stredne veľká konzerva cíceru
  • 1 malá konzerva paradajkového pretlaku
  • 4 kvaky alebo kaleráby
  • 4 mrkvy
  • 2 cibule
  • 2 vetvičky stopkového zeleru
  • 2 struky cesnaku
  • 20 g masla
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja 
  • štipka harissy (môže byť nahradená paprikovou pastou « Červené Zlato » – štipľavé)
  • 1 kávová lyžička korenia Ras el hanout (hlavné koreniny : škorica, zázvor, koriander, kardamón, muškátový orech, čierne korenie a kurkuma, tiež môže obsahovať klinčeky a kmín)
  • soľ

Kuchynský riad : 1 nôž na zeleninu, 1 škrabka, 1 doska na krájanie, 1 veľký hrniec, 1 miska na šalát, 1 pohár

Ísť ďalej

Ktorý je najlepší kuskus na svete?

Organizátori

Partneri

Partneri